Matinal a Vallfogona de Ripollès – Castell de Milany

19 de juny
Sortida i arribada: Vallfogona del Ripollès (Ripollès)
Distància: 15 km
Desnivell: 764 m (dificultat mitjana)
Temps total: 5 h 46’
Participants: 14

El diumenge 19 de juny el nostre Centre excursionista va fer una de les sortides programades del projecte 100 Cims essencials. Concretament vam desplaçar-nos a Vallfogona de Ripollès.
A les 8:30h, amb 18°C, les 8 dones i els 6 homes socis del nostre centre, vam sortir del bell mig de l’encantador poble de Vallfogona i vam anar a cercar la humitat (enguany inexistent) del Torrent del Tornall i els seus saltants i gorgs.
Pocs minuts després vam arribar a la font de la Tosca, un degotall d’aigua que cau sobre la pista i que és un lloc màgic que el vam travessar, amb una sensació de frescor singular.
A dos quarts de deu parada per esmorzar i fer-nos una de les dues fotografies de grup. Tot i que el gorg era ple d’aigua, no podem imaginar-nos-el en una època abundosa.
Tot seguit, vam continuar l’ascens fins a l’objectiu marcat, dins la Serra de Milany, que fa partió comarcal amb Osona.
Al punt del migdia vam culminar l’ascens i el Castell de Milany (1.529 m) va ser trepitjat. Aquest castell datat al s. X està en ruïnes, tot i que en plenes tasques de reconstrucció. Com tots els castells, els seus rocs amaguen llegendes de tota mena.
Després d’albirar els 360° que ens permet aquest mirador singular, amb tota la serralada del Pirineu Oriental, el Pedraforca i, pel sud, el santuari de Bellmunt, vinculat a Milany en algun moment de la història.
Després de fer el cim, vam començar a desfer el camí i a un quart de tres de la tarda, vam acabar aquesta assolellada matinal.

Comparteix aquest article: