Pastorets sobreviu un any més!

Un any més, i ja en van 27, els Pastorets de Canovelles tornen a omplir el Teatre Auditori de Can Palots amb la tradició i la cultura popular catalana. Àngels, dimonis i… Pastorets?, ha pujat dalt de l’escenari durant 3 dies en aquestes festes de Nadal. Unes festes, un any més, marcades per la COVID-19. Una pandèmia que ens ha marcat als assajos i els dies de representació deixant baixes importants a l’equip, però l’equip que fa Els Pastorets de Canovelles han continuat sortint a l’escenari portant la seva versió de la tradicional representació nadalenca, explicant l’origen de l’Univers, la batalla entre el bé i el mal i els Pastorets. Hi ha una cosa que any rere any no canvia, amb pandèmia o sense, i és la victòria del bé entre totes les coses. L’Àngel Miquel, amb l’ajuda de Lluquet i Rovelló, torna a guanyar als 7 pecats capitals capitanejats per Llucifer i Satanàs.

Aquest any, ha estat especialment difícil pels Pastorets de Canovelles. El primer dia es va haver de substituir a 2 actors i actrius, el segon dia de representació va caure el director, una actriu i una col·laboradora i l’últim dia la representació es va tornar a fer sense el seu director present a Can Palots, però amb els ulls a l’escenari connectat des de casa. A Pastorets, sempre s’ha prioritzat la salut dels mateixos participants, garantint mascaretes FPP2 gratuïtes per a totes les persones que fan possible els pastorets. Un cop garantida la seguretat dels que fan possible la cultura, havíem de prendre la decisió de substituir o suspendre. I malgrat les dificultats que ha suposat, tot l’equip ha fet un esforç enorme: repartir frases dels que faltaven, estudiant a últim moment i adaptant tècnicament la sala per poder fer possible Els Pastorets de Canovelles.  

És un orgull veure com la gent s’uneix, s’organitza, col·labora, construeix solucions i se sobreposa a les dificultats que ens està portant aquesta pandèmia, que per molt dur que ens ho posi el mal, la societat sempre troba el camí correcte, pot haver-hi millor reflexió per les èpoques de Nadal? Orgull de grup, orgullosos dels actors i actrius, orgullosos dels col·laboradors, orgullosos dels nostres Pastorets.

Els Pastorets de Canovelles tornarem la temporada vinent amb les piles carregades i novetats que ja estem preparant per a la 28a temporada. Si tens entre 0 i 1.000 anys i t’interessa el món dels Pastorets, no cal que esperis a Nadal per col·laborar amb nosaltres. T’esperem!

Comparteix aquest article: