Seguim fent girar la roda

Després de llargues reunions d’organització i decisió i després de la difícil decisió d’ajornar la diada de Sant Antoni deguda la sisena onada de la COVID-19, arriba la setmana de guarnir els remolcs. La previsió meteorològica era clara: l’esperada pluja que feia tres mesos no arribava Però l’organització, decidida, va seguir endavant, amb tota la il·lusió i ganes, per poder sortir als carrers i portar no tan sols la imatge del patró, sinó la cultura i tots els valors que defensem al carrer, i compartir-los amb tota la gent de Canovelles.

Dissabte 12 de març, a les 7 del matí ens trobàvem els organitzadors a Can Palots. Obrir les carpes i primera decisió del dia: seguim endavant amb l’esmorzar. A l’hora acordada es van aplegar la resta de voluntaris i alguns socis que van treure el cap a l’hora d’esmorzar. I amb els estómacs plens, un altre moment que quedarà marcat en la memòria dels organitzadors: la reunió amb la Policia Local per decidir què fèiem. Els dispositius estaven preparats i l’ajornament era logísticament impossible. Així doncs, es va decidir dur a terme la passada tal com estava planificada deguda la impossibilitat d’ajornar a la tarda o al dia següent la passada de Sant Antoni.
Gràcies a la flexibilitat de l’Ajuntament de Canovelles, que van estar presents durant tota la jornada, es va poder habilitar l’entrada del Teatre Auditori de Can Palots per tal de dur a terme la ballada de bastons per part de la Colla Bastonera de LaComi.
I així, seguidament, va començar la passada pels carrers de Canovelles: els remolcs desfilaven rere el cavall de l’improvisat abanderat, l’Àngel Sánchez, i rere el carro de cavalls que ens hi va acompanyar, d’en Roger Cordero.
Rere ells, la desena de remolcs guarnits, repartint beguda, menjar i el remolc de la canalla amb alguns infants valents i les seves mares i pares van voler acompanyarnos tan sí com no. I així fins arribar al centre de Canovelles, on el bullici de gent sortiren dels bars i restaurants a rebre el seguici de la Passada de Sant Antoni Abat.

Des d’aquí només queda fer arribar un sincer agraïment a tots els organitzadors, col·laboradors, voluntaris i les entitats que ens fan costat i que van sortir sense dubtar-ho i amb un somriure a la cara: ANC, Diables de Canovelles i Chic@s Mil. I a totes aquelles persones que es van acostar i ens van animar, van comprar rifa o borregos i ens van dedicar algunes paraules d’ànim i escalf. L’any que ve… hi tornem!

Comparteix aquest article: